Кошик
63 відгуків
Надійний продавець Prom.ua

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена у найближчий робочий день.

+38 044 222-58-22
+38 067 120 08 11
+38 050 437 97 90
УкраїнаТернопільська областьТернопільвул. Поліська, 9
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Кошик
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ МАГАЗИН ТМ ELEYUS

5 можливостей духових шаф, котрі ми не використовуємо

5 можливостей духових шаф, котрі ми не використовуємо

5 можливостей духових шаф, котрі ми не використовуємо. А даремно)

Соціальне опитування показало, що 80% наших господинь готують в духових шафах лише на режимі «верхній + нижній нагрів». Однак в сучасній духовій шафі є ще багато чого цікавого. Про це й спробуємо вам розповісти)

1. Конвекція

Наявність вентилятора (або навіть двох) на задній стінці духової шафи говорить про те, що у вашій духовки є функція конвекції. У поєднанні з верхнім або нижнім нагрівом конвекція забезпечує прекрасні результати приготування, особливо – випічки. Справа в тому, що потоки повітря, які активно рухаються, перемішуються і в духовій шафі не залишається неохоплених зон та підтримується рівномірна температура: більш розігріте повітря підіймається вгору, але його примусово змішують з менш прогрітим. Що це дає на практиці? По-перше, можна готувати на будь-якому рівні - і верхньому, і нижньому, і не боятися, що щось пригорить або НЕ пропечеться. По-друге, професійні кухарі використовують конвекцію, щоб не змішувалися запахи різних страв: можна одночасно готувати м'ясо і пироги, і все буде нормально.

2. Низькотемпературні режими

Сьогодні навіть в простих духовках є режими 40, 50, 60, 80 градусів і це прекрасна можливість використовувати цей прилад не тільки для випічки і запікання. В режимі 40 градусів можна готувати страви, що вимагають ферментації (вистоювання тіста, приготування квасу, йогуртів і кислого молока і інших напоїв, які «бродять»). У режимі 50-60 градусів відмінно сушаться овочі, фрукти, трави, гриби, особливо із застосуванням конвекції. Можна використовувати ці ж режими для приготування домашньої пастили і розморожування продуктів. Ну, а 80 градусів - це відповідна температура для томління. Коли в черговий раз чуєте рекламу мультиварок, готують «як в печі» - погляньте на свою духовку. Вона, швидше за все, також все це може.

3. Приготування на решітці

Якщо ви думаєте, що решітка - це те, на що лише ставлять дека і форми, то ви помиляєтеся. На решітці швидко і просто, прямо в шкірці запікаються овочі (картопля, буряк, баклажани, перець, кабачки, помідори), причому з останніх чотирьох робиться неймовірно смачний овочевий шашлик. М'ясний шашлик теж легко приготувати на решітці: кладіть шампури або дерев'яні шпажки з нанизаним м'ясом на решітку і час від часу перевертайте. А деко треба поставити вниз – воно послужить піддоном для жиру і соку овочів.

4. Панелі з каталітичним покриттям, котрі можна перевертати

Якщо у вас в духовці пористе каталітичне покриття - те, котре вбирає в себе забруднення і жир, немов губка, то вона постійно самоочищається: при 200 ° С під впливом кисню жир, що вбрався в каталітичну емаль, розщеплюється на сажу і воду, і треба після кожного циклу просто протирати емаль сухою ганчіркою. Досить часто користувачі, вибираючи духовку з каталітичним покриттям, не вникають в його можливості і тонкощі догляду (наприклад, забруднення «виводяться» не відразу, а поступово, мити можна і з миючим засобом, а застосовувати абразивні губки і порошки заборонено). Термін служби такого покриття - до п'яти років, потім воно втрачає свої властивості. Так ось: стінки духовок з каталітичним покриттям, як правило, знімні і двосторонні: їх можна самостійно зняти, перевернути і використовувати далі - з покриттям на іншій стороні. Не знімається тільки дно: на нього просто не наносять каталітичну емаль, так як вона не любить цукор і молоко, а вони якраз і потрапляють на нижню частину духовки в «аварійних» ситуаціях.

5. Знімне скло в дверцятах та знімні самі дверцята

Щоб дверцята можна було відмити якнайкраще і з усіх боків, вони знімаються. Як правило, це робиться дуже просто, а при установці назад головне - потрапити в пази. І все ж до мийки цілих дверцят справа може і не дійти, а ось відмити внутрішнє скло буває потрібно досить часто. Так ось, практично у всіх духовках внутрішнє скло виймається «легким рухом руки». А далі - його можна намочити, помити спеціальним засобом там, де це зручно або довірити це посудомийній машині - воно загартоване і йому це йому не протипоказано.

Другие новости